Ünlü Bir Atın Dramatik Hayatı - BoJack Horseman | Dizi Değerlendirmesi


Dizi severlerin bildiği üzere Netflix son dönemde büyük atılımlar yaptı ve tabiri caizse dizi sektörünü neredeyse ele geçirdi. Kısa zamanda bizleri birçok kaliteli yapımla buluşturan Netflix, farklı türlerde onlarca dizi yayınladı. Bu yazıyı yazmama neden olan BoJack Horseman da Netflix'in ilk yetişkinler için animasyon dizisi. Türünün en popüler örnekleri olan The Simpsons, Family Guy ve South Park'ın aksine bizi tam anlamıyla bir komedi dizisi karşılamıyor. Yine türünün diğer örneklerinden bir farkı, sezon boyu bir ana konuyu işliyor ve diğer olaylar da bu konu çevresinde gelişiyor.

 Dizi şimdiye dek 3 sezon ve 37 bölüm yayınlandı. Netflix'in yayın politikası gereği sezonun tüm bölümleri aynı gün yayınlanıyor.
12 bölümlük ilk sezon 22 Ağustos 2014'te, 
"Sabrina's Christmas Wish" isimli özel bölüm 19 Aralık 2014'te, 
12 bölümlük 2. sezon 17 Temmuz 2015'te, 
ve son olarak yine 12 bölümlük 3. sezon 22 Temmuz 2016'da yayınlandı.
3. sezonun yayınlandığı gün, dizinin 4. sezon onayı aldığını da belirteyim.


Soldan Sağa: Diane, Todd, BoJack, Princess Carolyn, Mr. Peanutbutter
Gelelim dizimizin konusuna ve karakterlere; 5 ana karakterimiz var.
Diziye de adını veren başkarakterimiz BoJack Horseman; 90'lı yıllarda yayınlanan 9 sezon sürmüş "Horsin' Around" isimli bir sitcomun yıldızıdır. Ne var ki dizi bittikten sonra popülaritesini kaybetmiş, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların bataklığına saplanmıştır. Yeniden popüler olma, dizi ve filmlerde oynama hayali kurmaktadır. Bunun ilk adımı olarak da kendi biyografi kitabını yayınlamak ister, ancak yazma konusunda pek başarılı değildir.
Princess Carolyn; BoJack'in uzun zamandır menajeri, BoJack'le oldukça karmaşık bir ilişkileri var.
Todd; yıllar önce bir parti sırasında BoJack'in evine gelmiş ve o günden beri BoJack'in salonundaki kanepede yatan biri. BoJack onu beleşçi olarak görse ve sevmese de zamanla aralarındaki buzlar eriyor ve çok yakın arkadaş oluyorlar.
Diane; Vietnam asıllı bir gölge yazar. BoJack gibi kendi biyografilerini yazmak isteyip de beceremeyenlere yardım ediyor yani.
Mr. Peanutbutter; BoJack gibi 90'lı yıllarda ünlü bir tv dizisinde oynamış bir oyuncu. BoJack'in aksine onun hala popüler olduğunu söyleyebiliriz.

Dizimizin ilk sezonu BoJack'in biyografi kitabı üzerinden ilerliyor, 2. sezon "Secretariat" isimli ünlü bir yarış atının hayatını anlatan film üzerine, 3. ve şimdilik son sezon ise film sonrası BoJack'in yaşamı üzerine. Yazıma başlarken de belirttiğim gibi dizi bizlere saf komedi sunmuyor, hem dram hem komedi -ki komedi bazen kara komedi oluyor- sunuyor. İlk sezonun 2. yarısında ben bayağı eğlenmiştim. 2. sezonla birlikte dram ağırlığını hissettirmeye başladı ve 3. sezonun da son bölümleri dramada zirve yaptı. 3. sezon 4. bölüm için ayrı bir parantez açmak istiyorum; sadece bölümün başında ve sonunda diyaloglar var, neredeyse hiç diyalog olmayan bu 25 dakikayı ben çok beğendim şahsen. Su altında kurulan o dünya, verilen mesajlar çok çok iyiydi gerçekten. En beğendiğim dizi bölümleri arasındaki yerini aldı. Diziye ünlü isimlerin de konuk olduğunu belirteyim; birkaç örnek vermek gerekirse Beyonce, Andrew Garfield, Jessica Biel, Daniel Radcliffe, Paul McCartney, Jimmy Fallon ve Wiz Khalifa gibi... Animasyon sever ve dizi hastası biri olarak ben diziyi genel olarak beğendim. Tabi herkese hitap edecek bir dizi değil kesinlikle. Benim dizi için notum 8.5/10

Dizinin açılış jeneriği :

İlk sezon fragmanı :

2. sezon fragmanı :

3. sezon fragmanı :

Ahmet

Tam da hiç kimseye benzemediğin için, hep karşılaşmak isterim seninle... Nerede olursa olsun...

0 yorum: