Bu Aralar İzlediklerim...


Uzun bir aradan sonra yeni yazımla geri dönüyorum. Bu yazımda başlıktan da anlaşılacağı üzere yakın zamanda -BoJack Horseman yazımdan beri- izlediğim dizilerden bahsedeceğim kısaca.

- HARLEY AND THE DAVIDSONS : Discovery Channel yapımı 3 bölümlük mini dizi. Motor devi Harley Davidson'ın kuruluş hikayesi ve sonrasında motor piyasasındaki varolma mücadelesini anlatıyor diyebiliriz kısaca. Bölüm süreleri 82, 82 ve 76 dakika. Klasik Amerikan dizilerine göre süresi biraz uzun olsa da sıkmadan izletti kendini. Özellikle Harley Davidson hayranları ve bu tarz yapımların meraklıları başından memnun ayrılacaklardır. Diziyle ilgili eleştireceğim nokta şu; 3 bölümde yaklaşık 30 yıllık bir süreç işleniyor, ve bu durum kimi zaman geçişlerin çok hızlı olmasına neden olmuş. Arada bir kopukluk hissi yaratabiliyor bu nedenle.


- ATLANTA : FX kanalının yeni dizilerinden biri. Earn, kuzeni Alfred (veya sahne adıyla Paper Boi) ve arkadaşı Darius'un rap dünyasında yükselme çabaları ve Atlanta'da yaşadıklarını izliyoruz. Dizi komedi-drama türünde. 10 bölümlük ilk sezonun şimdiye dek 5 bölümü yayınlandı ve 2. sezon onayı da aldı dizi. Diziyi çok beğendim ben, özellikle son 2 bölümde çok güzel mesajlar verdiklerini düşünüyorum. 20-25 dakika arası bölümler hiç sıkmadan izlettiriyor kendini.


-KEVIN CAN WAIT : CBS komedilerini beğenen biriyim. Daha önce filmlerini veya The King Of Queens'i izlememiş olsam da Kevin James ismini de duymuşluğum var Amerikan komedi sektöründeki yeri dolayısı ile. Dizinin reytingleri de oldukça iyi diyebiliriz ilk 2 bölüm itibari ile. Hâl böyle olunca listemde olmasa da Kevin Can Wait'e bir bakayım dedim. İlk bölüm neredeyse hiç güldürmedi, vasattı. Lakin ikinci bölümde daha iyiydi dizi. Gelecek için ümit verdi. Kısaca konusu; yeni emekli olan polis memuru Kevin ve ailesinin yaşadıkları.


- F IS FOR FAMILY : Netflix'in BoJack Horseman'dan sonra yetişkinler için yapılan 2. çizgi dizisi. Dizi 1970'lerde geçiyor ve The Simpsons ile Family Guy'da olduğu gibi merkezinde bir aile var; Murphy ailesi. Evin babası Frank bir havayolu şirketinde çalışıyor, evin annesi Sue ise bulundukları mahallede komşulara plastik kaplar falan satan bir ev hanımı. Ailenin 3 çocuğu var, ergenlik çağında olan en büyük çocukları Kevin, ortanca çocukları Bill ve ailenin en küçük çocuğu -aynı zamanda tek kızları, babasının prensesi- Maureen. Ayrıca ailenin son derece aptal Major adında bir köpekleri var. Johnny Bravomsu yan komşuları Vic'de dizinin önemli karakterlerinden diyebiliriz. The Simpsons ve Family Guy gibi merkezinde bir aile olsa da dizide pek komedi unsuru olduğunu söyleyemem. Yer yer BoJack Horseman'dan bile fazla seviyede dram içeriyor diyebilirim. Bir Netflix harikası diyemem ilk sezon itibari ile, ancak kesinlikle kötü bir dizi de değil. 6 bölümlük ilk sezon Aralık 2015'te yayınlandı, 2. sezonun 2017'de yayınlanması bekleniyor.


- THE BIG BANG THEORY : Aslında bu diziden bahsetmeye gerek yok, yabancı dizilerle biraz aranız varsa izlememiş olsanız da adını duymuşsunuzdur mutlaka. Düzenli izlemeye başladığım ilk yabancı dizim olan bu CBS komedisi geçen hafta 10. sezonuna başladı. Sadece 2 bölümle yorum yapmak pek doğru değil ama bu sezon geçen sezon kadar çok güldürmeyecek herhalde. Yine de bölümleri beğendim, hâlâ favori dizilerim arasında. Diziye bu sezon Breaking Bad'den Hank Schrader rolüyle tanıdığımız Dean Norris'in de konuk olduğunu belirteyim.

- GÜLBEYAZ : 2002-2003 yılları arasında Kanal D'de tek sezon ve 26 bölüm olarak yayınlanan dizinin merkezinde 2 Karadenizli aile ve ailelerin en büyük torunları var. Tv'de yayınlandığı dönemde çocukken izlemiştim, tabi pek birşey hatırlamıyorum, şimdi baştan sona ilk bölümden itibaren sıralı bir şekilde izlemeye başladım yeniden. Tabi o zamanlar yerli dizilerimiz şimdiki gibi 2 saatlik sürelere sahip olmadığından izlerken de pek yormuyor açıkçası.

Bu süreçte izlediğim dizilerden kısaca bahsettim, malum yeni sezon da başladı diziler bir bir geri dönüyor. Ekim ayında dönecek 4 dizim var; önce ABC komedisi Fresh Off The Boat, ardından CW animasyonu Vixen, daha sonra bir başka CBS komedisi The Odd Couple ve son olarak AMC'nin fenomen çizgiroman uyarlaması The Walking Dead. Bu yazımı burada noktalıyorum, yeni bir yazıda görüşmek dileğiyle.

Ahmet

Tam da hiç kimseye benzemediğin için, hep karşılaşmak isterim seninle... Nerede olursa olsun...

0 yorum: